O programa 'Sopa de Festa' visita a Festa da Xouba de Rianxo hoxe na TVG

Os 'Larpeiros' prepararán un rodaballo ao forno con arroz con algas e pastel de cereixas con queixo do Cebreiro

26.07.2016 | 00:49

O programa Sopa de Festa de hoxe á noite na Televisión de Galicia (TVG) estará centrado na xornada gastronómica e festeira da XXIV edición da Festa da Xouba de Rianxo, unha das citas imprescindibles do calendario estival na península do Barbanza. Despois de tantas edicións, os rianxeiros están afeitos a recibir milleiros de turistas e a gozar da degustación das xoubas nas dúas variantes de cociña máis coñecidas: fritidas e acompañadas con cachelos e pementos de Padrón, ou en empanada.

Por outra banda, tamén hoxe, os Larpeiros da TVG comezarán o programa cunha conversa animada sobre a maternidade e os primeiros días de crianza dun cativo. Falarán de tradicións, non tan antigas, coma a de regalarlle á nai unha galiña para cociñar un bo caldo, unha libra de chocolate, ou unhas galletas e unha botella de Sansón.

Para cumprir o antollo de Merchi de comer pescado ao forno, don Benigno proporá cociñar rodaballo desta maneira e acompañalo con arroz con algas, alimento que lle dá un sabor agradable ás comidas e que debe empregarse en pequenas cantidades. Para conseguir as algas, Adrián terá que achegarse ata Esteiro, á beira da ría de Muros, onde se reunirá con Fermín para recoller este ingrediente. Desta volta, o larpeiro viaxeiro terá que mergullarse e percorrer as rochas para atopar as prezadas algas.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

ESPECIAL

PREMIOS OPINIÓN MÚSICA RAÍZ

Premios Opinión da Música de Raíz

Consulta aquí a información dos premios de música do noso diario


GALICIA EN VINOS

Galicia en Vinos

Todos los vinos de Galicia

Consulta aquí todos los vinos de las cinco denominaciones de origen de Galicia
 


Enlaces recomendados: Premios Cine